Tietoa Meistä

Vanajan Laulu on vuonna 1989 perustettu sekakuoro, joka toimii Vanajaveden Opiston alaisena. Kuoroon kuuluu kirjava joukko innokkaita musiikin harrastajia, jotka nauttivat uuden oppimisesta, yhdessä tekemisestä ja iloisesta meiningistä. Kuorossa laulaa aktiivisesti noin 45 laulajaa.

Ohjelmistomme sisältää monipuolista, uutta ja vanhaa, suomalaista ja ulkolaista kuoromusiikkia sekä myös kuorolaisten omia sävellyksiä, sanoituksia ja sovituksia.

Vanajan Laulu konsertoi pääasiassa Hämeenlinnassa ja sen lähialueilla. Järjestämme vuosittain tunnelmallisen joulukonsertin. Konsertoimme myös joka vuosi kesän kynnyksellä. Kuorolla on myös pienryhmätoimintaa ja konserttien lisäksi esiinnymme mielellämme erilaisissa juhlissa ja tilaisuuksissa.

Vuosien mittaan Vanajan Laulu on esiintynyt useissa teatteriproduktioissa. Olemme olleet mm. mukana Hämeenlinnan Kaupungin Teatterin suurmusikaalissa ”Täällä Pohjantähden alla” esittäen sitä yli 60 kertaa n. 15000 katsojalle. Vuonna 2011 Vanajan Laulu osallistui Suomen paras kuoro -ohjelmaan edeten semifinaaleihin. Vanajan Laulu on toteuttanut myös kaksi omaa musikaalia. Vuonna 2012 Musikaalille -produktion sekä vuonna 2015 Lastenmusikaalin ”Antero Vipuliini ja Taikatakki”.

Kuoro ja sen erilaiset ryhmät ovat menestyneet hyvin kilpailuissa ja katselmuksissa. Vanajan Laulu on esiintynyt sekä kilpaillut myös ulkomailla Irlannissa, Espanjassa, Puolassa, Saksassa, Unkarissa, Virossa ja Venäjällä. Viimeisimmällä kisamatkalla suuntasimme Latviaan ja osallistuimme World Choir Games 2014 -kisoihin. Kotiin tuomisina oli hopeinen diplomi.